Općina Čepin obilježila je Dan pobjede i  domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja;

U Čepinskim Martincima, na Trgu palih branitelja, u ponedjeljak 05. kolovoza 2024. u 10:00 sati, a u Čepinu, u Parku hrvatskih branitelja, u ponedjeljak 05. kolovoza 2024. u 10:30 sati položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je na taj način odana počast poginulim i preminulim braniteljima.

Izaslanstvo Općine Čepin predvodio je općinski načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i zamjenik općinskog načelnika Općine Čepin Ivan Žeravica, te vijećnici Općinskog vijeća Općine Čepin. Pridružili su im se članovi obitelji poginulih branitelja, čepinske podružnice braniteljskih udruga iz Domovinskog rata: UHDDR OO ČEPIN, UDRUGA DRAGOVOLJACA HOS -a ČEPIN, Veterani 5. gardijske brigade, Udruga specijalne policije iz domovinskog rata Orao Osijek, te veterani 106. i 130. gardijske brigade. Također, prisustvovalo je izaslanstvo I. Policijske postaje Osijek ispostava Čepin, izaslanstvo JVP ČEPIN te ravnatelji javnih ustanova općine Čepin.

Prigodnu molitvu u Čepinskim Martincima vodio je Josip Kolesarić, župnik Župe sv. Ane Brođanci, a u Čepinu velečasni Pavo Vukovac, župnik Župe Presvetog trojstva Čepin. U programu  su sudjelovali i članovi UVVPDR OBŽ.